Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új sebességmérőket állít szolgálatba a rendőrség

VilágGazdaság - P.A.R. - 2023. 05. 20. 01:47:00

Júniustól új sebességmérők állnak szolgálatba a rendőrségnél. A TraffiCapture TC-108 készülékeket a 4iG és a rendőrség közösen fejlesztette ki. Jelenleg olyan mentorokat képeznek, akik továbbadhatják a tudást a rendőrkapitányságoknak.

 

A Készenléti Rendőrség sajtótájékoztatóján közölte, hogy negyven új sebességmérő berendezést szereztek be. A 4iG és a rendőrség együttműködésében fejlesztett TraffiCapture TC-108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei, elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók.

Fotó: Police.hu

A készülékeket a mérésügyi hatóság már korábban hitelesítette, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusában kezdődik.

A rendőrségnél a jól ismert FámaLézerek használati tapasztalatait is figyelembe véve a most átadott eszközökkel együtt a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere hosszú távon biztosítható. A teljesen digitális új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődeiknél jobb képfelbontásúak.    

 

A Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatás keretében 40 mentort képeznek ki a korábban nem alkalmazott eszközök használatára. Az ő segítségükkel pedig a területi és helyi rendőri szervek közlekedésrendészeti állománya is hamarosan hasonló képzést kap.

 

Forrás: VilágGazdaság 2023.05.16 | Szerző: P. A. R.

Tartalomhoz tartozó címkék: új sebességmérők