Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hornet V-135 elektromos őzriasztó teherautókba

99.900 Ft (78.661 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: HORN-V135
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 23.

Óriási teljesítménnyel rendelkező elektromos őzriasztó nagyobb járművekbe, vagy akár kamionokba is, amerikai szabadalommal! Egyszerű beszerelés bármely autószerelő műhelyben. Az egyik legnagyobb erejű őzriasztó a piacon, brutális hatótávval!
Hatalmas teljesítmény 135 dB-en!
Hosszú leírás >>


További információ:

  • 8-16 V működési feszültség
  • Működési alap frekvencia 4.805 kHz
  • Ultrahang frekvencia 18000 – 24000 Hz
  • Hangnyomás szint 135 dB
  • kb. 350 m-es hatótávolság
  • Fekete színű
  • 2 év jótállás
Ingyenes szállítás 50.000 Ft felett
Csomagküldés automatába vagy házhozszállítással
Hozzáértő szaktanácsadás

Leírás és Paraméterek

Hornet V-135 kamionos őzriasztó
 

Évente több tucat baleset történik útjainkon, amelyet az autó előtt átszaladó vadállatok okoznak. Egy ilyen baleset nem csak hatalmas anyagi kárral jár, de sajnos nem ritka a súlyos személyi sérülés sem. Hogy az ilyen baleseteket elkerüljük, hatékony segítség a Hornet V-135 őzriasztó, hiszen az ember számára alig, de az őzek számára kitűnően hallható nagyfrekvenciás hanghullámot bocsát ki, amit az állat már több száz méterről is meghall. Óriási teljesítmény és segítség akár nagyobb sebességnél is, legyen szó személyautótól kezdve, kisteherautóról, buszról, kamionról, vagy akár vonatról is! A litván vasúttársaság is ezt a típust használja mozdonyain. 
 


őz  

Az őzek hallása rendkívül jó, de viselkedésük meglehetősen kiszámíthatatlan. Ha idegen eredetű, ismeretlen hangot hallanak, általában megállnak, és hallgatóznak, hogy megállapítsák, hogy ez a hang veszélyt jelent-e rájuk nézve.

 

Egy hangos sziréna az őzek számára, amely megállásra ösztönzi őket

hornet vadriasztó

 

Ez a magasfrekvenciás hanghullámokat kibocsátó eszköz bizonyult eddig a legsikeresebbnek a vadon élő állatokkal történő balesetek elkerülésében. A HORNET hanghullámai az emberi hallóképesség határán vannak, ezért sokan ennek a hangnak csak egy részét hallják, annak ellenére, hogy 135dB erősségű hangot bocsát ki, amely akár 650m-ig elhallatszik.

 

Óriási teljesítmény

 

őzriasztó összehasonlítás


 

 

 Elektromos működés

8-16 V működési feszültség lehetővé teszi, hogy a gépjármű akkumulátorára csatlakoztatva oldja meg a Hornet tápellátását. Elektromos mivoltából következően a készüléket nem befolyásolja a működésében se a sebesség, se a különféle környezeti tényezők, így mindig stabil működésre számíthat.

 

Miért fontos az elektromos működés?
 

A Hornet működését nem befolyásolják a környezeti tényezők, mint a szél és a sebesség. Mindig és minden körülmények között ugyanazon a hatásfokon működik. Az elektromos működés lehetővé teszi, hogy akár gombnyomásra a városhatárt elhagyva bekapcsolja a készüléket, vagy akár a motor indulásával együtt már a Hornet működésbe lépjen.

► Állandó teljesítmény

► A környezeti hatások nem befolyásolják

► Ön dönti el mikor szeretné a készüléket bekapcsolni

► Nincs maximális sebesség ami alatt vagy fölött nem használhatja

► Kényelmes és egyszerű használat
 
Egyszerű telepítés
 

A Hornet telepítése kifejezetten felhasználóbarát, hiszen különösebb technikai háttérismeretet nem igényel, így akár a saját otthonában kéziszerszámok segítségével beszerelheti a készüléket.


Egyszerű használat
 

A Hornet egyszerű kezelést biztosít, mivel csak egy gomb megnyomására van szükség a bekapcsoláshoz így  lehetővé teszi, hogy ön döntse el mikor szeretné a készüléket használni. A hagyományos őzriasztó sípokkal ellentétben, a HORNET V-135 elektromos készüléket egyszerűen ki és bekapcsolhatjuk egy kapcsoló gomb segítségével. Mivel a HORNET hangja lakott területen zavarhatja a lakosságot, javasoljuk, hogy csak olyan helyeken használja, ahol fennáll az őzekkel való találkozás veszélye. A HORNET elektromos őzriasztó csomagjában egy kapcsolót is mellékeltünk, ennek a beszerelését minden esetben javasoljuk, hogy igény esetén az eszközt ki tudjuk kapcsolni.

 

Amerikai szabadalom

 
A HORNET elektromos őzriasztó egy amerikai szabadalom, ahol már több éve hatalmas sikernek örvend a készülék és sikeresen bizonyított az utakon.Több szállítmányozási cég is kötelezővé tette a teherautóin, illetve a Harley-Davidsonok nélkülözhetetlen kiegészítője. 

Az elektromos őzriasztót nem csak személyautókra és teherautókra, hanem motorkerékpárokra is ajánljuk.

 

Már ők is a professzionális technológiát választották

 
 
Foto forrása: automotor.hu
 

 

Kosárba

  


 

Álljon alább néhány jó tanács, hiszen vadriasztóval felszerelkezve is óvatosságra van szükség az országúti vezetés során:

  • A legkritikusabb időszak az év folyamán az augusztus és szeptember, ami több őzfélének is a párzási időszak. Ekkor különösen kiszámíthatatlanok, ezért vezessünk a szokásosnál is óvatosabban.
  • Ha átugrott előttünk egy őz vagy szarvas az úton, ne álljunk azonnal vissza a gázra! A vezérállatot, többnyire egy korosabb tehenet, a többi szarvas ész nélkül, vakon követi, ők még annyira sem néznek körül, mint a “főnök”.
  • Érdemes tudni, hogy az őz és a szarvas esőben gyakran kiáll az útra, hogy a vizes gallyak ne érjenek a szőréhez, mert ahogy a sátorponyva is átnedvesedik, ha esőben megérintjük, a patások vízszigetelése is jobban működik, ha nem simogatja őket a növényzet. Ilyenkor tehát még jobban figyeljünk.

Az őzek hallása rendkívül jó, de viselkedésük meglehetősen kiszámíthatatlan. Ha idegen eredetű, ismeretlen hangot hallanak, általában megállnak, és hallgatóznak, hogy megállapítsák, hogy ez a hang veszélyt jelent-e rájuk nézve. Nem fognak feltétlenül elfutni a hang elől, így mindig vezessünk óvatosan, és számítsunk arra, hogy mégis kiugorhatnak az úttestre. 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!